18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18.03.2024 62

        Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını kutlamanın ve vtanı, milleti ve kutsal değerleri korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin "Şehitler Günü"nü idrak etmenin milli gururunu yaşıyoruz.

        Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, birçok yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını, canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.

         Çanakkale Zaferi " Ben sşze Taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" diyen şanlı komıtan Gazi Mustafa Kemal'in ve cephe gerisinde değil, askerlerin önünde onlarla birlikte savşan kkhraman komutanlarımızın, kahraman askerlerinin kanlarıyla, canlarıyla yazdıkları kurtuluş destanıdır.

         Çanakkale Zaferi "Anaların ellerine kınalar yakarak evlatlarını cepheye gönderdiği, gidenin geri dönmeyi düşünmediği bir varoluş destanıdır.

         Çanakkale Zaferi genç yaşta çocukların iş başa düştü diyerek okullarını bırakıp cepheye koştuğu, Mermisi biten Mehmetçiğin arkamızdan gelenler yetişsin şuuruyla, süngüleriyle vuruştuğu, modern donanımlı düşman ordularının ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diyerek geri çekildiği kahramanlık destanıdır.

     

         Bu anlamlı özel günde okulumuzda gerçekleşen tören ile Çanakkale Zaferinin 109. Yılı Kutlandı.

 

 

18-03-202418-03-2024